Aarne – ideaseppo

Olen Aarne, mutta suurin osa tuntee minut lempinimellä Api. Kuten otsikkokin jo kertoo, olen hulluna uusiin ideoihin. Olen myös start-up-aktiivi ja suuri e-kirjojen ystävä. Tällä hetkellä asun Oulussa ja työskentelen X Headsin lisäksi CubiCasalla tavoitellen räjähtävää kasvua Amerikan markkinoilla. CubiCasalla tehtäviini kuuluvat pääasiassa UI/UX-design ja web development, mutta aikaa kuluu myös fläppitaululla strategisen suunnittelun parissa. CubiCasalla on ollut mielenkiintoista päästä näkemään toisaalta kokeneiden johtajien määrätietoisuutta ja varmuutta päätöksenteossa mutta myös start-up-ympäristön luomaa epävarmuutta miltei jokaisessa päätöksentekotilanteessa. Parasta CubiCasalla on se, että vapaus/vastuu-suhde on kohdallaan, saan tehdä isoja päätöksiä itsenäisesti ja ottaa aikaa myös uuden oppimiseen ja itseni kehittämiseen. CubiCasalla kerättyjä oppeja olen päässyt viemään X Headsin projekteihin ja päinvastoin.

Vapaa-aikana tykkään toteuttaa isoja ja pieniä projekteja, joista yksi hyvä esimerkki on www.startupsheet.com. Muuten aika kuluu opintojen parissa ja ylimalkaisessa kuntoilussa. Parhaita rentoutumiskeinoja ovat hyvä musiikki (esimerkiksi big band jazz, John Mayer, Brett Anderson jne.) ja rauhassa valmistettu erinomainen ruoka kuten pestolohi ja bataattimuusi. Ruuan päälle sauna, laatuolut ja hiljentyminen. Lopulta tämän kaiken kruunaa lasillinen 12-vuotiasta Glenfiddichiä, minkä jälkeen olen täysin valmis vaipumaan syvään kelno’reemiin.

Minulla ei ole mitään varsinaista mottoa tai quotea liittyen työntekoon, mutta listaan alle hyödyllisiksi kokemiani fraaseja elämän varrelta:

  1. On helpompi tehdä ensin ja kysyä lupa vasta sitten.
  2. Ryhmässä tahtotila tila syntyy nopeiten jaetun vitutuksen kautta.
  3. Kaikkea ei tarvitse osata heti. Ensimmäisen kuukauden jälkeen on jo kuitenkin pätevämpi asiassa X kuin 99% muista.
  4. Ihminen tarvitsee tietokoneen, kuituyhteyden ja sängyn.
  5. Ja löytyhän se quotekin: “Miksi itkeä, kun voi tanssia ja laulaa?”

Päätän esittelyni paljastamalla muutaman piirteen itsestäni. Olen hifi-harrastaja ja pidän skandinaavisista huonekaluista. Uskon vahvasti, että jokaiseen asiaan on olemassa paras ratkaisu, joka on myös jollain tapaa mitattavissa. Odottaessa järjestän asioita geometrisesti oikein suhteessa ympäristöönsä esimerkiksi tuikut keskelle pöytää, koristeet tason geometriseen painopisteeseen ja kahvimukien korvat samaan suuntaan.