Krista – Lääketieteellä ja Tuotantotaloudella maailmalle

Hola!

Soy Krista, 23-vuotias palijasjalkainen Oululainen, jonka suuria intohimoja on lääketiede, tekniikka ja matkustelu. Aloitin alunperin tuotantotalouden opiskelut, mutta huomasin, että jotain jäi uupumaan. Näin ollen päätin tehdä myös toisen tutkinnon lääketieteen tekniikasta. Näiden kahden alan integroiminen on jo nyt, opintojen ollessa vielä kesken, osoittautunut hyvin viisaaksi vedoksi. Tarkoituksena olisi siis valmistua tuotantotalouden diplomi-insinööriksi ja terveystieteiden maisteriksi keväällä 2017. Aloitin diplomi- ja maisterityön tekemisen tänä kesänä Polarilla. Aikaisemmin olen työskennellyt muun muassa oululaisessa start-upissa, joka kehittää uudenlaista EMG-laitetta. Työpaikan kautta opin valtavasti tuotekehityksestä ja start-up-yritysten erilaisuudesta. Lisäksi paikka avasi mahdollisuuksia myös tutkimuksen puolella ja spin offina tulikin kirjoiteltua yksi artikkeli.

Matkusteluun syntyi palo varsinaisesti ensimmäisen vaihto-opiskeluni jälkeen. Opiskelin vuonna 2014 puoli vuotta yrittäjyyttä Teksasissa Meksikon rajalla. Tämä kokemus opetti paljon ja sen seurauksena minulla on paljon hyviä ystäviä ympäri palloa. Viime kevät kuluikin Barcelonan auringon alla, jossa opiskelin neurotieteitä. Olen myös erittäin kiinnostunut kielten opiskelusta. Tämän hetken projektina on saada espanjan kielitaito huippukuntoon!

Tällä hetkellä kiinnostuksen kohteeni ovat enemmän kallistuneet lääketieteen puolelle. On ihmeellistä kuinka paljon lääketieteellä ja teknologialla voidaan saada aikaan ja toivonkin, että tulevaisuudessa pääsen olemaan osana näitä menestystarinoita. Minulla on myös henkilökohtaista kokemusta lääketieteen tekniikan parantavasta vaikutuksesta elämänlaatuun. Kaikki kolme sisaruspuoltani sairastavat valitettavasti diabetesta ja olen omin silmin nähnyt, kuinka paljon insuliinipumput helpottavat heidän elämäänsä. Olisi mahtavaa joskus päästä vetämään esimerkiksi tällaisen tuotteen tuotekehitysprojektia. Minulla suurimpana motivoijana toimii tuotteen mahdollistama omaisten ja potilaiden elämänlaadun paraneminen. Tänne X Headsiin lisäarvona tuon ymmärryksen lääketieteen tuotteiden ja terveydenhuollon laitosten vaatimusten erityislaadusta. Lisäksi repussani on tietenkin ymmärrystä biosignaaleista, yrittäjyydestä, tuotekehityksestä ja projektinhallinnasta. En myöskään ole hullumpi puhuja.

Luonteeltani olen armoton suunnittelija. Rakastan organisointia. Valtavasti. Olen hyvin järjestelmällinen ja tykkään miettiä useamman päivän etukäteen mielessäni. Suunnittelijan huonona puolena on se, että suunnitelmien epäonnistuminen aiheuttaa stressiä. Itse olen kuitenkin suhteellisen hyvä sietämään painetta ja keksin yleensä luovan ratkaisun. Rankan viikon jälkeen en yksinkertaisesti tiedä mitään parempaa kuin viltin alle kääriytymisen ja hyvään musiikkiin uppoamisen. Bon Iver pelastaa huononkin päivän. Jos siihen lisää vielä pari vaniljakynttilää palamaan niin elämä on jälleen erittäin hienoa!

Krista