X Headsin tarina – tiimi ja intohimo

Oululainen X Heads on keväällä 2015 perustettu toteutusyritys. Me, X Headsin perustajat, puhumme itsestämme ryhmänä rohkeita hulluja, jotka haluavat status quoa vasten tavoitella unelmiaan.

X Headsin tarina sai alkunsa, kun kymmenen inspiroitunutta tuotantotalouden opiskelijaa löivät päänsä tiukasti yhteen ja perustivat yrityksen. Ymmärsimme pian, että yhteistyöstä voisi seurata ainoastaan loistava tulevaisuus – riippumatta sen lopullisesta muodosta.

Tavoitteenamme on kehittyä parhaiksi mahdollisiksi versioiksi itsestämme niin henkilökohtaisella kuin ammatillisella tasolla. Käytännössä autamme yrityksiä ja toteutamme niille kehitysprojekteja. Vanhassa maailmassa tälle on myös sana, konsultointi. Koska emme kuitenkaan halua olla lipevätukkaisia pukumiehiä, jotka laskuttavat kuvitteellisten tuntien mukaisesti puoliksi ilmasta koostuvasta työstä, tarjoamme vain realistisia ratkaisuja ja tulokseen perustuvan laskutusmallin.

X Headsin toiminnan kulmakivet ovat tiimi ja intohimo. Oikeiden ihmisten kanssa pystymme mihin vain, ja mottomme on, että kaiken oppii viikossa. Sparraamme toisiamme kovempiin suorituksiin, puskemme pitkää päivää ja ennen kaikkea pidämme hauskaa.

Epäilyksiä yrittäjäksi alkamisen järkevyydestä kuulee eri suunnista. Kommentit, kuten “ette tule onnistumaan” ja “teillä ei ole tarpeeksi kokemusta”, ovat tuttuja. Olemme vasta ensimmäisessä kappaleessa X Headsin tarinassa, mutta epäilijät ovat jo suurimmaksi osaksi hiljentyneet. Ensimmäisten asiakasprojektien rullatessa ovesta sisään ja kasvavan vauhdin luoma onnistumisen tunne on jotain lapsenomaisen innostuksen ja sanoinkuvailemattoman fiiliksen väliltä.

Mistä tämä kaikki intohimo ja innokkuus sekä tekemiseen että kehittymiseen sitten syntyy? Meillä se kumpuaa halusta ja vapaudesta tehdä asioita, joilla on merkitystä yksilölle, läheisille ja yhteiskunnalle. Tätä kuvaavat hyvin arvomme “Care, Improve, Be Free”, jotka me kaikki allekirjoitamme. Emme halua olla sitä, mitä meidän kuuluisi olla, vaan haluamme olla enemmän ja tehdä asiat paremmin. Haluamme tavoitella osaltamme positiivista muutosta tähän maailmaan.

Care, Improve, Be Free.

X Heads

X Headsin porukka

Alun perin kirjoitettu Inspired in Finland -kokoelmaa varten.