Täyden potentiaalin hyödyntäminen

Nothing is impossible, the word itself says ’I’m possible’!

Audrey Hepburn

Klisee? Kyllä! Siltikin sisältö on täysi kymppi. Lainaus, joka saa minut inspiroitumaan kerta toisensa jälkeen.

Liian usein ihmiset epäilevät itseään ja taitojaan aivan turhaan. Tämän takia liian paljon kokemuksia jää saamatta, elämyksiä elämättä ja tavoitteita saavuttamatta. Aivan liiian paljon potentiaalia käyttämättä. Ja vain siksi, että luulemme jonkin olevan mahdotonta. Myönnän kyllä, että jotkin asiat ovat melkein mahdottomia, mutta vain melkein. Suurin osa asioista, joiden luulemme olevan itselle mahdottomia eivät todellisuudessa ole. Ne ovat vain ja ainoastaan kiinni siitä, että päätämme pystyä niihin.

Entä jos muuttaisimme asenteitamme ja ajatuksiamme suuntaan “I’m possible”. Mitä kaikkea voisimmekaan saavuttaa. Saavuttamiseen toki tarvitaan muutakin kuin muutos asenteessa. Tarvitaan päätös, että pystyn tähän. Entä jos siihen lisätään vielä suunnitelma, motivaatio, välitavoitteet ja sisukkuus. Lisäksi, säännöllisin väliajoin muistutus itselle, että pystyn tähän. Mitä jos kokeilisimme tätä seuraavan kerran, kun huomaamme ajattelevan jonkun mahdottomaksi. Mitä jos pysähtyisimme ja miettisimme uudestaan. Mitä jos vain päättäisimme, että I’m possible. Sen jälkeen onnistuisimme. Ajatelkaa mikä potentiaali.

Seuraavilla kerroilla samaisessa epäilyn tilanteessa saattaa riittää pelkkä edellinen kokemus asenteen muuttamisesta, jonka jälkeen mahdottomasta tulikin mahdollista. Esitys isossa tilaisuudessa meneekin aivan nappiin, kun on todennut itselleen sen olevan mahdollista. Joskus ei mene nappiin, mutta voi olla ylpeä itsestään, kun on ainakin yrittänyt ja tehnyt kaikkensa.

Uskalla antaa itsellesi mahdollisuus onnistua!
Reeta