Sievin Pekka

Olen Pekka, kohta diplomi-insinööri. Kotoisin olen Sievistä, mutta nykyään asun Oulussa, koska kyllä täälläkin ihminen voi asua. Jotkut kutsuvat minua nimellä Oulun sievin Pekka. Kuvailisin itseäni leppoisaksi kaveriksi, joka ei turhista stressaa. Sen lisäksi olen lievästi skeptinen idealisti.

Vapaa-aikaani kuuluu monia erilaisia harrastuksia. Yksi niistä on liikunta, sillä haluan pitää kehoni kunnossa. Harrastan telinevoimistelua ja saatan välillä eksyä muuallekin kuten boulderoimaan, laskettelurinteeseen tai tatamille. Lisäksi pääkopan pitää olla kunnossa, joten haastan itseäni ja haen uusia ajatuksia lukemalla sekä katsomalla dokumentteja lähes aiheesta kuin aiheesta. Erityisen lähellä sydäntäni ovat tiededokumentit, vaikka olenkin nyt hieman hurahtanut podcasteihin. Elokuvat ja musiikki ovat myös oivia tapoja rentoutua, ja saatanpa silloin tällöin napata kitaran tai basson käteeni.

Ruoanlaitto on lempikotityöni. Siinä pääsee toteuttamaan tuotantotalouden periaatteita aina hankintatoimesta asiakastoimitukseen asti: raaka-aineiden ja välineiden hankinta, tuotannonsuunnittelu, arvon tuottaminen sekä lopulta tuotteen toimittaminen loppuasiakkaalle. Maatalon kasvattina osaan arvostaa koko tuotantoketjua ja sen toimijoita, mutta osaan suhtautua asiaan myös tietyllä kritiikillä. Kavereiden kanssa vietetty grillaustuokio ajautuu yleensä siihen, että häärään grillin ääressä tarjoten heille herkkuja.

Mottoni työntekoon on, että haluan tehdä maailmasta askel kerrallaan paremman paikan elää. Toteutan sitä haastamalla olemassa olevia rakenteita ja tapoja sekä kehittämällä niiden tilalle parempia. Haluan kehittyä jatkuvasti ja koen olevani omassa elementissäni, kun saan tehdä töitä mielestäni tärkeiden asioiden eteen.

Loppuun vielä muutama sana tulevaisuuden suunnitelmistani. Lähiaikojen suunnitelmanani on viimeistellä diplomityöni. Pidemmän aikavälin suunnitelmanani on parantaa ja laajentaa omaa osaamistani haasteellisten tehtävien kautta hyvässä seurassa. Haluan olla mukana tekemässä jotain merkityksellistä. Myös oma talo pellon laidalla ja kesämökki järven rannalla kuuluvat suunnitelmiini jossain vaiheessa.