Reeta

Olen 24-vuotias vastavalmistunut tuotantotalouden diplomi-insinööri. Yliopiston kurssit suoritettuani muutin Vaasaan teknologiateollisuuteen kesätöihin ja sen jälkeen diplomityötä tekemään. Tämän jälkeen valmistuin ja jatkoin uraani täällä. Vapaa-aikani on kohtalaisen aktiivista. Siihen kuuluvat kuntoilu, ystävät, lukeminen ja kaikenlainen puuhailu esimerkiksi koti- tai ulkotöiden parissa. Luen romaaneja, oman alan kirjallisuutta sekä hyvinvointiaiheisia blogeja ja kirjoja. Koko ajan haaveilen viikonlopusta, jolloin ehtisin vain lukea rauhassa kirjoja tuntikausia putkeen. Ikuinen dilemma. Todellisuudessa taitaa olla kyse vain siitä, että en malta tehdä näin. Välillä olen hyvin ääripään ihminen tekemisissäni ja kiinnostuksen kohteissa. Saatan innostua jostakin ja käyttää hyvin paljon energiaa siihen, kun taas seuraavassa hetkessä innostukseni laantuu hetkeksi ja motivaatio kohdistuu johonkin toiseen asiaan. Asiat, jotka eivät muutu, ovat motivaationi, panostukseni asioiden tekemiseen ja haluni oppia uutta.

Olen kiinnostunut terveydestä ja hyvinvoinnista, sillä ne edesauttavat aktiivista elämäntapaa. Terveellisten elämäntapojen ansiosta pysyn virkeänä ja tehokkaana ja se onkin motivaationi hyvinvoinnin ylläpitämiseen. Uskon myös yleisesti, että terveellisillä elämäntavoilla ihmiset saavat parannettua heidän tehokkuuttaan ja elämänlaatuaan. Mielestäni tästäkin syystä yrityksissä tulisi panostaa enemmän henkilöstön hyvinvointiin ja heidän elämäntapoihin. Tulevaisuudessa saattaisin haluta yhdistää jollain tavalla hyvinvoinnin ja liiketoiminnan.

Luonteeltani olen aika vahva ekstrovertti ja esimerkiksi Myers & Briggs -testissä sain korkeat pisteet ekstrovertin suuntaan. Olen sosiaalinen ja nautin ihmisten seurasta. Vastakohtaisesti olen toisinaan myös hyvin introvertti ja tarvitsen täysin omaa aikaa, jolloin rauhoitun yksin lukemaan tai puuhailemaan kotona. Siten vastakohdat täydentävät toisiaan ja tuovat sen kuuluisan tasapainon.

Olen kova suunnittelemaan asioita, niin arjessa kuin vapaa-aikana. Se tulee luonnostaan minulta ja voi olla joidenkin mielestä jopa rasittavaa. Mielestäni suunnittelu tehostaa ja jäsentää toimintaa, kunhan se ei vie liikaa aikaa eikä ole suunnitelmien orja. Kuitenkin liian tarkka suunnittelu on turhaa, sillä se vie tehokkuuden ja jos jokin on varmaa niin se, että muutoksia tulee matkan varrella. Matkan varrella täytyy pystyä intuitiiviseen toimintaan suunnitelman rajoissa, sillä se parantaa joustavuutta ja tehokkuutta. Haluaisin kehittyä intuitiivisemmaksi työelämässä muun muassa päätöksenteon osalta.

Loppuun vielä muutamia asioita minusta. Rakastan rauhallisia aamuja, jolloin voi nauttia rauhassa ison kupin kahvia ilman kiirettä. Olen hieman nörtti. Ja pidän numeroista sekä logiikoista – tykkään muun muassa ratkaista sudokuja. Toinen esimerkki nörttiydestäni on matematiikkapelit kuntosalilla. Liikkeitä tehdessä lasken toistojen määriä mielessäni erilaisilla logiikoilla, kuten ensin parilliset luvut kymmeneen ja lopuksi parittomat. Olisihan se tylsää laskea järjestyksessä 1, 2, 3, 4,.. kymmeneen asti.

Tässä lyhyt esittely minusta. Tulen varmasti kirjoittamaan paljon tekstejä tänne blogiin, joten tulette vastaisuudessa kuulemaan pohdintojani eri aiheista.

Reeta