7 parasta bisneskirjaa, jotka sinun tulisi lukea – eivät edes ole bisneskirjoja

Seitsemän parasta bisneskirjaa eivät itse asiassa edes ole bisneskirjoja. Silti sinun tulisi lukea ne.

Kirjan valinta, jossa henkilö etsii parasta bisneskirjaa.

Seitsemän parasta bisneskirjaa eivät itse asiassa edes ole bisneskirjoja. Silti sinun tulisi lukea ne. Liiketoiminta on tekemistä ihmisten kanssa, ihmisiä vastaan, ihmisten puolesta ja ihmisten eteen. Ihmissuhdetaitoja oppii tekemällä eikä lukemalla niitä kirjoista. Jos et tee sitä mutta haluat kuitenkin oppia, parasta on lukea ihmisistä.

Sori klikkiotsikosta, mutta seitsemän parasta bisneskirjaa ovat seuraavat:

1. Meditations – Marcus Aurelius

Paras tapa suhtautua maailmaan on saattaa oma ajatteluprosessi järjestykseen. On jokseenkin rauhoittavaa lukea kirjaa, joka on kirjoitettu noin pari tuhatta vuotta sitten. Marcus Aurelius kamppailee omien ajatustensa kanssa ja tarjoaa näkemyksiään jokapäiväiseen elämään. Hänen stoalaisuutensa tarjoaa useita oivalluksia elämästä, mutta en suosittele äärimmäisyyksiin menemistä.

2. Mikä tahansa Herman Hessen teos

Kukaan muu klassikkokirjailija ei kykene kuvailemaan kuvitteellisia hahmoja tavalla, jolla Hesse sen tekee. Kirjojen tapahtumat ovat hyvin samaistuttavia. Urasi alkupuolta monien ajatusten ja tuntemattoman suunnan kera taivaltavana henkilönä saatat löytää iloa Demianista, tai jos olet jo nähnyt ja kokenut kaiken, Steppenwolf saattaa sopia sinulle parhaiten. Valitse yksi, uppoudu ja valitse uusi, jos pidit lukemastasi. Mikään Hessen kirjoista ei jätä sinua kylmäksi.

3. Ihmisyyden rajalla – Viktor E. Frankl

Olen suositellut tätä kirjaa kaikille tuntemilleni ihmisille, ja kaikki sen lopulta lukeneet ovat antaneet sille viisi tähteä. Kirja kertoo filosofiasta, jonka keskitysleiriltä selvinnyt Frankl loi helvetillisten kokemustensa jälkeen. Se antaa vastauksia kenelle tahansa, joka kamppailee elämän tai uran suunnan valinnan kanssa.

4. Laskette varmaan leikkiä, Mr. Feynman! – Richard Feynman

Jos olet innokas lukija ja luet aina uusimmat kirjat, saatat olla jo täynnä seuraavia lausahduksia: fail fast, stay curious, start with why. Tämä kirja on itse asiassa ihan samanlainen, mutta siinä on muutamia parhaita lukemiani tarinoita. Yksi huipputiedemiehistä ydinpommin takaa siirtää mielenkiintonsa musiikkiin, maalaamiseen ja käytännön piloihin ja tekee sen vieläpä onnistuneesti. Lue tämä kirja useaan kertaan, jotta pääset kiinni yhdestä parhaista ajatustavoista, joita tiedän.

5. Satunnaisuuden hämäämä – Nassim Nicholas Taleb

Tämä kirja on yksinkertainen ja nopea mestariteos satunnaisuuden, onnen ja tilanteen roolista. Ympärilläsi olevat asiat saattavat muodostaa elämäsi suurimmat posit ja negikset, mutta tällä kirjalla Taleb antaa sinulle perspektiiviä asioihin, joita sinulle tapahtuu. Hyppää matematiikkaosioiden ohi, jos ne eivät ole sinun juttusi.

6. Zero to One – Peter Thiel

Oho, taisin valehdella. Nyt kun olet ensin ottanut askeleita erilaisiin perspektiiveihin maailmasta, voit käyttää Zero to Onea ymmärtämään, miten startupit toimivat. Opit myös prosessoimaan ja asettelemaan ideasi linjaan maailman kanssa tai yrityksesi uusien ideoiden kanssa.

7. Seuraava kirja

Vilkaise vinkit siitä, miten voit pitää suurta epäkirjastoa ja miten voit uudelleenlukea sen, mitä aiemmin luit. Et prosessoi edes neljänneksen verran jonkin kirjan ydinajatuksista yhdellä lukukerralla, joten lue kirja uudestaan ja palaa niihin ajatuksiin, kun voit. Ja tee sama myöhemmin uudestaan. On parempi lukea yksi hyvä kirja kymmenen kertaa kuin lukea kymmenen keskinkertaista kirjaa kerran. Paitsi jos luulet, että sinulla on parempi kirjamaku kuin minulla. Jos on, niin laita viestiä tännepäin.